Wie we zijn

De vriendenclub ‘Vocaal Kwintet De Vries & Co’ (kortweg DVC) bestaat uit vijf enthousiaste amateurs (1e sopraan, 2esopraan, alt, tenor en een bas) met een professionele instelling.

Samen met zijn drie oudere broers heeft Ben van Rutte (bas) zolang hij zich kan herinneren al muziek gemaakt. Met zijn “broersband”, waar hij voornamelijk de zang doet en slaggitaar speelt, werd er op heel wat familiefeesten en daarbuiten muziek gemaakt. Ook heeft hij veel met vrienden gemusiceerd, in een jongerenkoor gezongen en een paar jaar zangles gehad bij Ellen Bollongino. Verder heeft hij gezongen bij het Haags Renaissance Kamerkoor.

Tegenwoordig zingt hij alweer jaren bij het Vocaal Ensemble Quattro Stagioni, en vanaf de oprichting in 2001 bij het Vocaal Kwintet De Vries en Co. Hij vond het een enorme uitdaging om bij DVC te gaan zingen: “Niet alleen omdat er vanwege de kleine groep het nodige van je verwacht wordt, maar vooral ook omdat we heel gevarieerde muziek zingen. En niet te vergeten omdat ik dit samen mag doen met zeer enthousiaste vrienden.”

Vanaf zijn 11e jaar is Ronald van Sorge actief met muziek bezig. Hij volgde gedurende 10 jaar gitaarles en maakt nog steeds met veel plezier zijn eigen muziek. Op de PABO begon hij met zingen in het schoolkoor en later was hij als dirigent verbonden aan een jongerenkoor. Hij zingt  bij het Vocaal Ensemble Quattro Stagioni o.l.v. Wim Voogd en werd in 2002 benaderd om deel uit te gaan maken van DVC. Een schot in de roos, hij wilde al langer met een klein vocaal gezelschap mooie muziek maken. DVC is, zoals hij het zelf heeft beschreven ‘een hechte, leuke groep’ waar hij nog lang bij wil blijven horen. Ronald heeft zanglessen bij zangpedagoog Coen Honig gevolgd.
Geertruid is naamgever en initiatiefnemer van het Vocaal Kwintet  De Vries en Co (of kortweg DVC). Muziek maken is haar met de paplepel ingegoten. Blokfluit-, gitaar- zang- en pianolessen (zij volgde zanglessen bij Marijke Derksen en Coen Honig en volgt pianolessen bij Wim Voogd) vormen de basis van haar muzikale aspiraties. Ze zingt behalve bij DVC bij Vocaal Ensemble Quattro Stagioni. Ze heeft gezongen bij het Philharmonisch Koor HagaCantare en het Kamerkoor Cantus Firmus. Lekker muziek maken en een goede kwaliteit strijden bij haar om een eerste plaats. Ze kan haar muzikale ei bij ‘De Vries en Co’ vooral kwijt, omdat het meer is dan een vocaal ensemble; het is een vriendengroep, waar ze zich al jaren thuis voelt.
Felicitas is met muziek opgegroeid. Haar moeder en tante zongen en zelf zat ze als 7-jarige op het koortje van de muziekschool in Amersfoort. Ze kreeg ruim 10 jaar pianoles.

Eind jaren ’60 zong ze bij Alphae et Alphi, een studentenkoor onder de vleugels van Bernhard Huibers en Huub Oosterhuis.

In de jaren ’90 was zij actief als alt bij een groot koor: The Chapel Singers en later bij kamerkoor Cantus Firmus. Nu zingt ze al jaren bij Quattro Stagioni, een kamerkoor onder leiding van Wim Voogd. Ook zingt ze graag werken van Bach, Händel en anderen bij Het Haags Barokgezelschap.

De vriendenzanggroep DVC is een enorme inspiratie- en energiebron voor haar. Het is een uitdaging om met zeer uiteenlopende muziek te werken aan een harmonische sfeer met vijf stemmen.

Marloes Panis begon als 7-jarig meisje met a.m.v. (algemene muzikale vorming) en ze ging blokfluit spelen. In haar tienerjaren was ze iedere zondag te vinden bij het jongerenkoor van het St. Anna Ziekenhuis in Oss. Na haar studie aan de Hogere Hotelschool in Den Haag, werd ze lid van de Gemengde Zangvereniging Gli Uccelli en vervolgens ook van het Kamerkoor Cantus Firmus. Ook heeft ze een aantal jaren zangles gehad. Ruim 13 jaar heeft ze gezongen bij de Koninklijke Zangvereniging Excelsior. Momenteel zingt ze naast De Vries en Co bij Vocaal Ensemble Quattro Stagioni. Bij DVC is ze vanaf de oprichting betrokken. Ze was op zoek naar een klein gezelschap met vocale kwaliteit en gezelligheid. Die combinatie heeft ze bij DVC gevonden.

Wil je meer weten? Neem vrijblijvend contact op.